Herkese merhaba. Bugünkü makalemizi Sanat ve Tasarım kategorisine ekliyoruz. Makale konumuz ise En İyi Logo Tasarım Programı hakkında olacak.
İyi bir logo tasarımı, işletme sahiplerinin güçlü bir marka kimliği oluşturmasına yardımcı olur ve ajansların da müşterileri için aynı şeyi yapmasına olanak tanır.
Mevcut logo tasarım programlarının çeşitliliği sayesinde, işletme sahiplerinin profesyonel bir logo tasarlamak için bir servet harcamasına gerek yok. En iyi logo tasarım programlarının çoğu, her tür işletme için dengeli tasarımlar, yazı tipi eşleştirmeleri ve renk paletleri içeren şablonları içerisinde barındırmaktadır. Logo tasarımcısının tek yapması gereken ise geçmiş bilgi birikimini, sanatsal görüşünü ve vizyonunu, son olarak da program kullanma becerilerini bir araya getirerek ortaya akılda kalıcı bir logo tasarımı çıkarmaktır.
Bu yazımızda logo tasarımı yaparken kullanabileceğiniz en iyi logo tasarımı programını açıklıyor ve neden bu programın logo tasarlamak konusunda en iyi olarak gördüğümüzü belirtiyoruz.
En İyi Logo Yapma Programı
İlk olarak 1986’da piyasaya sürülen Adobe Illustrator, pazardaki lider vektör düzenleme programı olmaya devam ediyor ve kullanıcıların herhangi bir boyuta ölçeklenebilen çizimler oluşturmasına olanak tanıyor. Genel olarak en iyi logo tasarım programı olarak Adobe Illustrator’ı seçtik çünkü şekil oluşturma araçları, fırçalar, perspektif ızgaraları, degradeler ve daha fazlasıyla logo tasarımının her yönünü kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.
Illustrator’ın en güçlü özelliklerinden biri, taranan bir görüntüyü içe aktarabilme yeteneğidir. Bu, kağıda eskiz olarak birkaç fikir çizen ancak bilgisayarda sıfırdan başlamak istemeyen tasarımcılar için harika bir özellik. Geometrik şekiller daha sonra çizimin üzerine yerleştirilebilir ve kolaylıkla manipüle edilebilir. Illustrator ayrıca, kullanıcıların başlamasına yardımcı olmak için çeşitli şablonlar ve vektör logo nesneleri sunmaktadır.
Elbette kelimeler her iyi logonun bir parçasıdır ve Illustrator, eğlenceliden profesyonele 16.000’den fazla yazı tipi türüne erişim sağlar. Renk ekleme veya değiştirme zamanı geldiğinde, kullanıcılar kartvizitler ve afişler gibi basılı materyallerde hassas renk uyumu için Pantone veya CMYK paletleriyle tasarım yapabilirler . Son olarak, Illustrator vektör tabanlı olduğundan, çizim büyütüldüğünde pikselleşmez, bu da kullanıcıların logolarını herhangi bir boyuta ölçekleyebileceği anlamına gelir.