Fikret Akgün 1930’da Manisa’da doğdu. DGSA Afiş Atölyesi’nden 1951 yılında mezun oldu. 1951-56 yıllarında Paris’de ünlü Fransız afişçi Paul Colin’in atölyesinde çalıştı. 1958’de Türkiye’ye döndüğünde serbest çalışmaya başladı. Fransız etkisinde ürettiği resimlerindeki grafik dil tanınmasını sağladı.
Emlak Kredi, Garanti gibi bankalar için afiş tasarımları yaptı. Yağmur Yayınları için kapaklar resimledi. Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu’nda bir süre hocalık da yaptı. Eczacıbaşı için, İpana diş macunu afişi ve Eczacıbaşı İlaçları başlıklı kitabın kapak ve vinyet resimlemeleri gibi bir çok iş hazıladı.
1970’den sonrası için hakkında kesin bilgiler bulunmayan Akgün’ün, Eczacıbaşı’na çalıştığı dönemden sonra bir süre Paris’te kaldığı aktarılanlar arasındadır. Dönemin gazetelerindeki vefat ilanlarından 1980’de öldüğünü, eşi Hatice’nin SSK Okmeydanı Hastanesi’nde hemşire olduğunu, bir velayet ilanından babasının adının Emin, annesinin ise Şefika olduğunu, rahatsızlandığı dönemde annesinin velayetinden feragat ettirildiğini öğreniyoruz.
[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ maximum_entity_count=”20″] Yurdaer Altıntaş 1989’da bir dergiye verdiği röportajda dönemin koşullarından söz ederken Akgün’e şöyle değinmiştir: ‘’Fikret Akgün ve daha önceki kuşak için ressam grafiker deyimi kullanılabilir. Akgün de ben de grafiğin candamarı yazıyı genellikle önemsemiyorduk. Yazıyı önemsemememizin sonucunda da bizlerden giderek neredeyse salt illüstrasyon istenir oldu.Bugünkü ortamda kuşkusuz bu doğru bir yol gibi görünebilir, ancak grafik düzenlemeyle illüstrasyonu ayrı kişilerin yapması, ne biliniyordu ne de olağandı. Grafiker her dalda, her tür çalışmayı üretebilmeliydi. Gerçekleşen bazı grafik çalışmalarda, yazıların düzenlemesini Vedat Sargın yapmak zorunda kalırdı.’’