Herkese merhabalar. Bugünkü makalemizi Bilgisayar kategorimiz altına ekliyoruz. Makale konumuz ise Kyocera yazıcı smb tarama ayarları hakkında olacak.
Bir şirkette ufak çaplı yazıcılar kullanmak oldukça basittir. Ancak yazıcıdaki fonksiyonlar arttıkça kullanması da biraz karmaşık hale gelebiliyor.
Kyocera marka yazıcılarda genelde büyük şirketlere hitap eden, çok fonksiyonlu ve özellikle kurulumu uzmanlık isteyen bir yazıcı modellerinden oluşuyor
Ağ Üzerinden Tarama Nasıl Yapılır ?
İşte bugün bu modellerden biri olan Kyocera 6525 MFP modeli için smb taramayı aktif edeceğiz. Smb tarama yani ağ üzerinden tarama işlemini aşağıdaki adımları takip ederek hızlıca kullanmaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle önemli bir not belirterek başlamak istiyorum. Normal koşullarda aşağıdaki adımları yaptığınızda ağ üzerinden taramayı kullanabilmeniz gerekir. Ancak tüm adımları düzgün şekilde yapmanıza rağmen Connection Error hatası alıyorsanız tarama yaptırmak istediğiniz bilgisayarda Smb özelliği kapalı olabilir.
Microsoft güvenlik nedeniyle Windows 8 ve üstü bazı sürümlerde ( Windows server 2019 ve bazı sistemlerde dahil ) smb özelliğini devre dışı bırakmış durumda. Bu nedenle Smbv1 özelliğini bilgisayarınızda aktif ettikten sonra işleminizi yeniden test edebilirsiniz. Şimdi uygulamaya devam edelim.
- Öncelikle taramaları alacağımız bilgisayarımızın C diskinde tarama adında bir klasör oluşturalım.
- Oluşturduğumuz bu klasöre sağ tık – Özellikler – Paylaşım kısmına gelerek everyone olarak okuma ve yazma izni verelim.
- Paylaş dedikten sonra Paylaşım tabına dönerek gelişmiş paylaşım – izinler diyelim ve buradan da everyone kişisine tam yetki verelim.
- Artık tarama klasörümüz hazır. Şimdi ağ paylaşım merkezi – gelişmiş paylaşım ayarları kısmına giderek parola korumalı paylaşımı kapatalım.
Bu ayarı da yaptıktan sonra yazıcının web arayüzüne giriş yapalım ve adres defteri kısmına gelerek yeni irtibat ekle diyelim.
- Gördüğünüz alanlarda Ad kısmına istediğinizi yazabilirsiniz. Yazıcıdan tarama göndereceğiniz zaman bu isme göndereceksiniz. Host adı kısmı tarama klasörü oluşturduğumuz bilgisayarın ip si olacak.
- Port numarası geldiği gibi kalacak. Yol kısmına oluşturduğumuz tarama klasörü adını yazıyoruz. Oturum açma adına bilgisayarda oturum açma adını ve parolaya da bilgisayar parolasını yazıyoruz.
- Bu ayarları girdikten sonra aşağıdaki test butonuna bastığınızda sunucu ile bağlantı başarılı mesajını görürseniz işleminiz tamam demektir.
- Son olarak aşağıdan ayarları kaydet demeniz yeterlidir. Eğer connection error hatası alırsanız mutlaka adımlardan birini yanlış yaptınız veya girdiğiniz bilgilerden biri yanlış demektir. Kontrol ederek tekrar test edebilirsiniz.
Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle.
merhaba
kyocera yazıcıdan bilgisayara tama yapmak için tüm adımları tamam yapıyorum ama aldığım hata sürekli aynı
SMB ana bilgisayar adını kontol edin
yardımcı olabilirmisiniz